3 september start MOOC E-learning #elearnmooc

Op 3 september 2013 start bij de Open Universiteit de Massive Open Online Course over  E-learning, waar ik hoofddocent van ben. Deze Nederlandstalige MOOC over e-learning biedt de mogelijkheid om op een flexibele manier bij te blijven op de ontwikkelingen op dit vakgebied.

Op 24 juni j.l. heb ik geblogd over het EADTU-initiatief “Opening up Education” waarbinnen Celstec en Kennisnet de MOOC over e-learning gaan verzorgen. Deze MOOC loopt van 3 september tot en met 20 december 2013. Elke week is een aantal leeractiviteiten gepland. Vier online masterclasses over actuele onderwerpen op het vakgebied vormen het hart van de MOOC. De deelnemers krijgen daarnaast verschillende studietaken. Die bestaan uit opdrachten, waarin ze content bestuderen en die verwerken via groepsdiscussies en blogposts. De studietaken worden gedurende de cursus toegankelijk gemaakt. Een aantal studietaken wordt ontwikkeld op basis van een intaketoets.

De deelnemers bepalen zelf waar en wanneer ze de opdrachten uitvoeren. De expertsessies, online paperpresentaties en aanvullende live-sessies vinden wel plaats op vaste tijdstippen. Docenten zijn Wilfred Rubens, Hendrik Drachsler, Liesbeth Kester en Marco Kalz, allen verbonden aan de Open Universiteit.

Via het leertraject ‘Leren en doceren in de 21e eeuw’ kunnen deelnemers een certificaat ontvangen. Tenslotte begeleidt een evaluatieonderzoek deze MOOC.

Inmiddels hebben zich meer dan 300 deelnemers hiervoor aangemeld. Dat is veel. Ik had enkele honderden deelnemers verwacht. Aanmelden kan nog steeds:

Bekijk ook de video waarin ik onder meer in ga op doel en inhoud van deze MOOC:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.