Berlijn, hier kom ik weer #oeb12

Morgenvroeg vertrek ik met het vliegtuig vanuit Düsseldorf naar de Online Educa in Berlijn (vluchtnummer LH2732). Qua tijd en kosten kan de trein helaas niet concurreren met het vliegtuig. Het worden drie drukke, maar hopelijk boeiende, dagen.

 • Morgenmiddag ga ik vanaf de luchthaven direct naar het congreshotel (Intercontinental) waar ik deel zal nemen aan een sessie over de stand van zaken met betrekking tot de e-learning industrie.
 • Na deze sessie snel inchecken in Hotel California aan de Kurfürstendamm.
 • Terug naar het Intercontinental voor de speakers reception (ik hoop dat we daar wat te eten krijgen; drinken zit wel goed).
 • Donderdagochtend begint het congres. Na de keynotes verzorg ik zelf een presentatie, en na de lunch mag ik een sessie voorzitten. ’s Middags kan ik dan nog één sessie uitkiezen, en naar het afsluitend debat gaan.
 • Meteen aansluitend ga ik met een groep Nederlandse deelnemers uit eten in één van mijn favoriete Berlijnse restaurants.
 • Vrijdags staat ook weer in het teken van keynotes, sessies en netwerken (ik heb o.a. een lunchafspraak). Na afloop van de afsluitende bijeenkomst, ga ik terug naar luchthaven Tegel voor mijn vlucht terug naar Düsseldorf (vluchtnummer LH2743).

Ik ben bezig het programma samen te stellen. Stel, ik wil een sessie bijwonen waarvoor ik me moet voorbereiden. Tot nu toe is dat nog niet het geval (ik zie één sessie over de flipped classroom staan die uit drie presentaties bestaat….). Logo OEB 12

Het valt me op dat de organisatie probeert te werken met afwisselende werkvormen. Je kunt deelnemen aan traditionele keynotes en drie-in-één presentaties, maar ook aan interactieve workshops, hands on sessies en informele netwerkbijeenkomsten. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt.

Via deze blog en via e-learning.nl -ik heb weer een perskaart- doe ik uiteraard weer verslag van dit congres.

Tussendoor probeer ik mijn mail bij te houden. Uitgebreide reacties zullen moeten wachten tot ik terug ben.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
2 reacties op “Berlijn, hier kom ik weer #oeb12
 1. Veel plezier in Berlijn. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding gehad met de OEB. Ik vind de sessievorm vreselijk (te weinig tijd om een deelsessie te laten bezinken, te volle zaaltjes om tussendoor weg te lopen als je ze niet alle drie wilt volgen) maar heb ook goede herinneringen aan de contacten en gesprekken tijdens de conferentie. En Berlijn rond deze tijd is natuurlijk ook gewoon mooi. 🙂

  • wrubens schreef:

   De organisatie probeert gelukkig te variëren, maar de deelsessies in volle zalen bestaan nog steeds. Bijvoorbeeld mijn sessies (al is daar wel ruimte voor interactie).Van de stad zelf krijg ik weinig te zien.

Top

%d bloggers liken dit: