Bloeddonors gezocht

Ik ben al meer dan 25 jaar bloeddonor. Ongeveer vijf keer per jaar besteed ik ongeveer een uur aan het geven van bloed. Je vult eerst een vragenlijst in, daarna volgt de keuring (bloeddruk, HB waarde, polsslag). Vervolgens mag  je op een bed liggen en een halve liter bloed laten aftappen. Sinds een tijdje hebben ze bij de bloedbank in Nijmegen vrij toegankelijk draadloos internet zodat ik ondertussen mijn mail, rss-feeds en tweets kan checken. Aangezien ik rechtshandig ben, wil ik daarom links geprikt worden.

Gisteren trof ik een brief aan van Sanquin ('de bloedbank'): om er voor te zorgen dat er voldoende bloed beschikbaar blijft, is het belangrijk dat nieuwe donors zich aanmelden. En of ik daar aan mee wilde werken.

Die brief werd begeleid door kaartjes en een folder. Daarin wordt verwezen naar http://www.ikgeefbloed.nl.

Sanquin zet overduidelijk geen social media in om bloeddonors te zoeken. De website is heel '1.0'. Een gemiste kans, natuurlijk. Maar dat neemt niet weg dat het doel heel nobel is. Het is immers van groot belang dat we met z'n allen over voldoende bloed beschikken.


Ga daarom naar
http://www.ikgeefbloed.nl, en meld je aan als donor. Blog, krabbel, Twitter en retweet.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: ,
1 Reactie op “Bloeddonors gezocht
  1. Teacher_rick schreef:

    Ik heb ’t 2,5 jaar volgehouden. Maar mijn aderen bleken niet echt geschikt om goed aan te prikken en er vervolgens een volle zak uit te persen. Uiteindelijk werd ’t meer een martelgang, dus heb ik ’t opgegeven.
    Niettemin een goed doel!

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
april 2019
M D W D V Z Z
« mrt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: