Conferentie “De praktijk van het praktijkonderzoek” #OU_OW

Op vrijdag 9 oktober a.s. organiseren mijn oud-collega’s van het Welten-instituut van de Open Universiteit, een conferentie over praktijkgericht onderzoek. De dag staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen met het doen van onderzoek in een samenwerkingsrelatie tussen theorie en praktijk.

Praktijk van het praktijkonderzoekBinnen het hoger beroepsonderwijs en langzamerhand ook het middelbaar beroepsonderwijs wordt steeds meer praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. Universiteiten houden zich hier ook steeds vaker mee bezig. Zo heeft het Welten-instituut met name via één van de voorlopers, LOOK aka het Ruud de Moor Centrum, ook een lange traditie op dit terrein.

De jaarlijkse conferentie van het Welten-instituut belicht verschillende aspecten van praktijkonderzoek. Het programma bestaat uit lezingen en workshops:

  • Daan Andriessen (lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool Utrecht) presenteert een staalkaart aan mogelijkheden voor de vormgeving van praktijkgericht onderzoek.
  • Arnoud Evers (universitair docent Welten-instituut) bespreekt een casus rond praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar gespreid leiderschap binnen het voortgezet onderwijs.
  • Patrick Sins (lector Vernieuwingsonderwijs kenniscentrum OnderwijsInnovatie van Saxion) gaat in op de relatie tussen onderwijsvernieuwingen en praktijkgericht onderzoek.
  • Eric Besselink (senior beleidsadviseur innovatie Iselinge Hogeschool) en Emmy Vrieling (universitair docent Welten-instituut) verzorgen een workshop over de samenwerking tussen de Iselinge Hogeschool en het Welten-instituut vanuit een leernetwerk.
  • Kamakshi Rajagopal van het Welten-instituut gaat in op praktijkgericht onderzoek rond synchroon coachen op het gebied van klassenmanagement middels een mobiele app op een tablet.
  • Femke Nijland (universitair docent Welten-instituut) verzorgt een workshop over netwerkleren binnen het onderwijs.

Deze conferentie is bedoeld voor onderwijsmensen met belangstelling voor praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (PWO).
Locatie: Studiecentrum OU, Eindhoven
Datum: 9 oktober 2015, van 10-16 uur

Meer informatie en aanmelden?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
maart 2019
M D W D V Z Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: