De religie die Apple heet

Ter gelegenheid van mijn moeders 75ste verjaardag zijn we dit weekend naar Amsterdam geweest. We logeerden in het bijzondere The College Hotel. Uiteraard zijn we ook naar de Apple Store geweest, die gisterochtend de deuren opende.

Van een afstand hoorden we al een hoop lawaai. Het bleken Apple medewerkers te zijn, die elke bezoeker met gejuich welkom heetten. Verder stond er een lange rij mensen geduldig te wachten tot zij binnen mochten treden. De eerste klant bleek ruim 15 uur voor de winkel gewacht te hebben.

Wij zijn niet naar binnen gegaan. We hadden geen zin om hiervoor in de rij te staan. Zelf ben ik fervent Apple-gebruiker geworden. Toch vind ik de sfeer die er om heen gecreëerd wordt iets religieus hebben. Apple als godsdienst, met Steve Jobs als God zelf. Dat stoort me.

Bekijk de foto’s zonder flash.

Apple is bijzonder wat betreft ontwerp en gebruikersgemak. Maar het blijft een technologiebedrijf met een winstdoelstelling, waar ook het nodige mis mee is (arbeidsomstandigheden Chinese werknemers, gesloten systeem, onvoldoende groen, streven naar monopolievorming).

Ik zal de Apple Store ongetwijfeld ooit bezoeken. De nieuwe bijbel, de iPad 3, wordt ook aangeschaft. Maar verder blijf ik graag agnost.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
1 Reactie op “De religie die Apple heet
  1. Henk van Gils schreef:

    “Ter gelegenheid van mijn moeders 75ste verjaardag zijn we dit weekend naar Amsterdam geweest”
    Proficiat! By the way: Nog een jonge moeder !
    Mijn moeder is 6 jr geleden overleden, maar wat lijkt me zoiets leuk om te doen. Geeft echt een #familieband

Top

%d bloggers liken dit: