E-learning bij de Rijksacademie

Vandaag mocht ik twee ronde tafelgesprekken over ICT en leren faciliteren tijdens een bijeenkomst van de Rijksacademie over ‘Facing the Future‘.

Mijn boodschap was: als je de toekomst tegemoet wilt treden, dan ontkom je er niet aan om te kijken naar andere manieren van leren, en de rol die technologie daarbij kan spelen. Ik ben daarom ingegaan op redenen om e-learning toe te passen, het belang van zelfgestuurd leren, twee voorbeelden van andere manieren van leren, en de relevantie voor de Rijksacademie.

Het waren twee levendige gesprekken. De aanwezigen erkenden dat het werk bij hun organisaties over het algemeen ingewikkelder wordt en sterk aan verandering onderhevig is. In zo’n situatie zijn cursussen en opleidingen veelal geen passende manieren voor professionals om bij te blijven op hun vakgebied. Verschillende gesprekspartners vroegen zich echter ook af of zelfgestuurd leren met behulp van mobiele technologie en sociale media, en online masterclasses voor hun doelgroep wel passende manieren van professionalisering waren: ze wijken sterk af van datgene wat men gewend is. Dat komt deels door het gebruik van leertechnologie, en door een andere visie op leren.

Hieronder vind je mijn slides.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *