Good thinking!: serie video’s over wat werkt in onderwijs

Onderwijs is best een complex vakgebied. Om dit vakgebied meer toegankelijk te maken heeft het Smithsonian Science Education Center korte video’s laten maken.

Vanochtend kwam ik een fraai gemaakte video tegen over de mythe van de leerstijlen. Nu blijkt dat de initiatiefnemers, het Smithsonian Science Education Center, een hele reeks video’s heeft laten maken

that explore common student ideas and misconceptions about a range of science topics such as energy, chemical reactions, and natural selection, as well as pedagogical subjects like student motivation and the myth of left and right-brained people.

Volgens de samenstellers is elke video gebaseerd op ge-peer reviewde wetenschap en onderwijsonderzoek.

De video’s -die zo’n 7-8 minuten duren en de vorm van een tekenfilm hebben- zijn vakspecifiek van aard (bijvoorbeeld over fotosynthese), of gaan over zaken als “fixed en growth mindsets” en leerstijlen.

Mooi initiatief, al hadden de animaties m.i. nog wat compacter mogen zijn. Hieronder vind je de introductievideo:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
0 reacties op “Good thinking!: serie video’s over wat werkt in onderwijs
1 Pings/Trackbacks voor "Good thinking!: serie video’s over wat werkt in onderwijs"
  1. […] Voor wie nog niet helemaal begrijpt wat er mis is met het denken in “leerstijlen” een duidelijk filmpje met uitleg en toelichting. Het filmpje is onderdeel van een serie die ontwikkeld is het Smithsonian Science Education Center. Er kwam er terecht via een tip van Wilfred Rubens. […]

Top

%d bloggers liken dit: