Indienen lustrumeditie Nederlandse e-learning awards #ele13

Tijdens het nationale e-learning event op 16 april 2013 worden voor de vijfde keer de Nederlandse e-learning awards uitgereikt. De inschrijving hiervoor is nu geopend. Ik mag weer lid van de jury zijn.

Voor de komende editie heeft de vakjury twee categorieën vastgesteld waarvoor awards uitgereikt zullen worden:

  • Award I: e-Learning award Smarter
    In de categorie Smarter Learning zoeken we projecten/producten die het leren ondersteund met technologie anders en beter hebben gemaakt.
  • Award II: Jong e-Learning Talent
    In de categorie jong e-learning talent zoeken we (net afgestudeerde) studenten, promovendi of jonge start-ups (bedrijven jonger dan 2 jaar) die op het gebied van e-learning iets bijzonders hebben gedaan in de afgelopen 2 jaar. Hiermee krijg je als jong talent de kans om jezelf in de picture te zetten en kun je je kennis en ideeën met een groter publiek delen.

E-learning awardDat betekent dat er een nieuwe award is ingesteld, in plaats van de ‘best practice award’ en de ‘innovatieve award’ van verleden jaar. Als jury hebben wij hier uitgebreid over beraadslaagd. De overwegingen vind je in het nieuwsbericht.

Wie kunnen inschrijven?

  • Organisaties/personen (profit, non-profit, overheid en onderwijs) die e-learning implementeren.
  • Organisaties/personen die e-learning producten ontwikkelen.

Verder geldt als uitgangspunt dat de projecten en/of producten zijn ontwikkeld voor doelgroepen in Nederland/Vlaanderen.

Ondanks dat het een hele klus is om de inzendingen te beoordelen, doe ik dit vrijwilligerswerk weer graag (voor de vijfde keer). Je krijgt op deze manier een goed beeld van de stand van zaken van e-learning in Nederland/Vlaanderen. Erg leerzaam. De onderlinge discussies zijn wel eens stevig, maar verlopen in een aangename sfeer.

Ik hoop op veel kwalitatief goede inzendingen, uit tal van sectoren. Vooral ook uit het onderwijs. Ik ben vooral benieuwd voor organisaties daadwerkelijke kunnen aantonen (of in ieder geval aannemelijk maken) dat oplossing heeft geleid tot anders en/of beter leren. Verleden jaar heb ik daar over geklaagd.

De deadline voor het inzenden is 25 januari 2013.

Meer informatie over criteria, procedure en tijdspad?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: ,
Top

%d bloggers liken dit: