Maatschappelijke waarde OER cursussen beperkt

De populariteit van open courseware neemt toe, maar de maatschappelijke waarde ervan is vooralsnog beperkt. Zelfs als deze cursussen, gebaseerd op open educational resources, worden verzorgd door het gerennomeerde MIT.

Dat stelt John Miley van financiële dienstverlener Kiplinger. Miley schrijft dat werkgevers vooral hechten aan diploma’s, die door nationale accreditatie agentschappen worden erkend. Dat is vooralsnog belangrijker dan de kosten van de opleiding. Mogelijk gaat dit op termijn wel veranderen. Het lijkt op dit moment vooral een kwestie van beeldvorming te zijn. Een erkend diploma wordt nog steeds als synoniem voor kwaliteit van opleidingen gezien.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
2 reacties op “Maatschappelijke waarde OER cursussen beperkt
 1. Ben Janssen schreef:

  Wilfred,

  Ik vind je samenvatting van de kwintessence van het bericht van John Miley ik iets te kort door de bocht. Maatschappelijke waarde van OER is breder dan de waarde of relevantie voor de arbeidsmarkt. Meily geeft aan dat op de arbedismarkt het officiële diploma of certificaat nog steeds de maat is. “,.. don’t expect such a certificate to carry much weight in the job market, where actual credits are still the only currency that counts”
  In Nederland telt het civiel effect van een diploma of certicicaat ook nog steeds het zwaarst.

  • wrubens schreef:

   Dag Ben,

   Je hebt gelijk Meiley focust op belang voor de arbeidsmarkt. Maatschappelijke waarde is natuurlijk veel breder.

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
augustus 2019
M D W D V Z Z
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: