OpenU Kennisnet masterclass Hoe zet je interactieve whiteboards en grote beeldschermen in voor cooperatief leren?

In de week van 23 t/m 30 januari vindt de door de Open Universiteit en Kennisnet georganiseerde masterclass “Hoe zet je interactieve whiteboards en grote beeldschermen in voor cooperatief leren?” plaats. Prof. Marcus Specht, professor Advanced Learning Technologies bij de Open Universiteit, zal deze masterclass verzorgen. Deelname is gratis, registeren verplicht.

“Nu hebben we overal interactieve whiteboard, maar wat kan ik daar nu mee? Wat is de toegevoegde waarde voor mijn vak?” Deze, en andere, vragen komen tijdens deze OpenU Kennisnet masterclass aan de orde. Er wordt gekeken naar de beschikbare software; methoden voor effectief gebruik; en hoe creativiteit en een persoonlijke doceerstijl m.b.v. smartboards ontwikkeld kunnen worden.

Grote beeldschermen

Het tweede onderwerp betreft het gebruik van BigScreens buiten het klaslokaal in zo genoemde info-terminals of “situated displays“.Tijdens de masterclass wordt ingegaan op het gebruik van deze systemen, en hoe ze ingezet kunnen worden in het onderwijs en de ondersteuning daarvan.
Deze masterclass, in samenwerking met Kennisnet, wordt verzorgd door Prof. Marcus Specht. Hij is professor Advanced Learning Technologies bij de Open Universiteit Nederland en actief in verschillende nationale en internationale onderzoeksprojecten over competentiegebaseerd leven-lang-leren, gepersonaliseerde informatie ondersteuning en gecontextualiseerd leren.

Voor wie?

De masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Opzet

Alle activiteiten zijn online te volgen. De masterclass start op woensdag met een forumdiscusssie met de expert. Op vrijdag 25 januari vindt van 15.00 tot 16.00 uur de live sessie plaats. Na afloop van de eerste live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie, en is er gelegenheid om te werken aan opdrachten. Op dinsdag 29 januari vindt van 20.00 – 21.00 uur een tweede live sessie plaats met presentaties van wetenschappelijke papers door onderzoekers en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer informatie

Bent je geïnteresseerd? schrijf u dan vóór 23 januari a.s. in via de website van de masterclass 
Deelname is gratis. Inschrijven verplicht. Om je te kunnen inschrijven, moet je geregistreerd zijn als gebruiker van OpenU.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , , ,
Top

%d bloggers liken dit: