OpenU masterclass “Hoe ziet de toekomst van Learning Analytics er uit?“ #Celstec

Van 11 september tot en met 17 september 2013 organiseert CELSTEC van de Open Universiteit de online masterclass “Hoe ziet de toekomst van Learning Analytics er uit?“. Deze masterclass wordt verzorgd door Dr. Hendrik Drachsler, universitair docent bij de Open Universiteit Nederland. Learning Analytics is een hot topic in het onderwijs. Maar hoe zet je Learning Analytics nu praktisch in om het leren te bevorderen?

OpenU masterclass Learning AnalyticsIn deze masterclass gaan we in op drie punten:

Deel 1: Wat is Learning Analytics en hoe verschilt het van traditioneel toetsen?

Learning Analytics is een relatief nieuw begrip. Learning Analytics wordt mogelijk gemaakt doordat tegenwoordig allerlei gegevens over het onderwijsproces worden opgeslagen. In dit eerste deel van de masterclass bekijken we het begrip Learning Analytics nader, zodat er bij de deelnemers een gedeeld beeld over ontstaat.

Deel 2: Welke Learning Analytics tools zijn reeds beschikbaar?

Een van de kernvragen voor leerkrachten en docenten is welke Learning Analytics tools reeds beschikbaar zijn, en hoe deze ingezet kunnen worden. We laten voorbeelden zien van Learning Analytics tools, en bespreken de effecten van deze tools op de docent-leerling relatie, de effecten op het leerproces, en of Learning Analytics nieuwe competenties van de leerkracht vergt.

Deel 3: Wat brengt de toekomst van Learning Analytics?

Analytische tools zijn krachtige instrumenten om de effectiviteit van het onderwijs te analyseren en verder te versterken. Hierbij is niet alleen de analyse van leerlingengedrag en -resultaten van belang. Ook de analyse van docenten en de instelling als geheel kunnen nieuwe inzichten opleveren. In dit verband kijken we naar de ethische aspecten en reguleringen van Learning Analytics in de praktijk.

Wat leer je?

Tijdens deze masterclass leer je:

  • Wat Learning Analytics betekent en het gebruik ervan inhoudt.
  • Wat de laatste ontwikkelingen en resultaten op internationaal onderzoeksgebied zijn.
  • Welke Learning Analytics tools beschikbaar zijn, en welke initiatieven zoal uitgevoerd zijn.

Deze OpenU masterclass maakt deel uit van de Massive Open Online Course over e-learning, die Celstec dit najaar organiseert. De online masterclass over Learning Analytics kan echter ook los worden gevolgd. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: