Steun de College Marathon voor Serious Request 2015 #SR15 #3FM

De volgende week gaat Serious Request weer van start. Met dit jaar een voor mijn vakgebied wel heel relevant thema. Eén van de acties wil ik daarom in het bijzonder aanbevelen: de college-marathon van mijn oud-collega’s van de Open Universiteit.

Ik steun Serious RequestOp woensdag 23 december 2015 organiseert de OU namelijk vanaf 12.00 uur een 12-uur durende marathon waarin ieder half uur een andere OU-wetenschapper een minicollege zal geven. Daarmee wil men laten zien dat de wetenschap laagdrempelig en toegankelijk is.

Je kunt deze colleges fysiek bezoeken in het SCHUNCK Glaspaleis, op steenworp afstand van het Glazen Huis. De colleges zijn ook te volgen via een live stream.

Voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Google en je weet het! Is dat wel zo?
  • Dat lastige Puberbrein
  • Hoe leer je effectief?
  • De juiste snaar raken met muziek

De donaties komen geheel ten goede aan Serious Request 2015. Meer informatie?

Elk jaar vraagt met Serious Request 2015 aandacht voor een stille ramp. Dit jaar is dat de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Door de extreme omstandigheden, waarin deze kinderen en jongeren leven, hebben zijn weinig kans op goede scholing en ontwikkeling. De opbrengst van Serious Request 2015 wordt besteed aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden van deze jongeren, zodat zij meer toekomstperspectief krijgen:

Het Rode Kruis empowert jongeren door mogelijkheden te bieden, zoals een opleiding, vaktraining en een basis waarmee in levensonderhoud voorzien kan worden. Hierdoor kunnen jongeren zich ontwikkelen en bijdragen aan de toekomst van hun omgeving.

Dat maakt Serious Request dit jaar extra relevant voor een ieder die zich bezig houdt met leren, onderwijs en opleiden. Vandaar dat ik dit jaar extra gemotiveerd ben om acties rond Serious Request te steunen. De actie van mijn oud-collega’s past hier inhoudelijk goed bij. Vandaar deze oproep.

En ja: ik zal ook nog wel een plaat gaan aanvragen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.


Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juni 2019
M D W D V Z Z
« mei    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: