Video’s over leertheorieën

Er is veel informatie beschikbaar over theorieën over hoe mensen leren. Deze informatie is helaas vooral tekstueel van aard, en nauwelijks via online video beschikbaar.

Ik ben een groot voorstander van het gebruik en het hergebruik van open educational resources. Ik ben ook voorstander van het gebruik van online video binnen leersituaties. In het kader van voorbereidingen van een massive open online course over e-learning was ik dan ook op zoek naar kwalitatief goede video’s waarin een overzicht wordt gegeven van verschillende paradigma’s op leren.

De uitkomst ervan is mij erg tegen gevallen. Als je op YouTube zoekt naar ‘learning theories‘, dan vind je verschillende video’s. Als je deze video’s deels doorneemt, dan ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Het resultaat is bepaald niet denderend. De video’s zijn vaak saai. Het gaat eigenlijk om de gesproken tekst. Ook kom je video’s tegen die in een vreselijk traag tempo leertheorieën bespreken.

Onderstaande video vind ik als introductie ok. Vooral ook omdat het belang van een theorie wordt uitgelegd.

Maar ik mis toch verdieping.

iTunesU dan? Daar kom ik onder meer een interactief hoorcollege tegen over leertheorieën. Beetje vreemd om daar naar te kijken, als je zelf niet mee kunt doen (en de slides nauwelijks te lezen zijn).

Een andere video is erg religieus getint. Not my cup of tea.

TeacherTube levert ook geen bruikbare resultaten op, net zo min als Leraar 24.

Heb je dus tips, dan houd ik me aanbevolen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.