Wat vind ik van Cloudworks?

"Wat vindt u van Cloudworks? Te vinden op http://cloudworks.ac.uk" Deze vraag werd mij vandaag gesteld. Ik moet eerlijk zeggen: Cloudworks is wellicht via RSS voorbij gekomen, maar niet op mijn netvlies blijven hangen (Martin Weller is er bijvoorbeeld bij betrokken, en die volg ik).

Het blijkt een initiatief te zijn van de Britse Open Universiteit, dat met fondsen van JISC is opgezet.


Cloudworks is a social networking site for finding, sharing and discussing learning and teaching ideas and designs.


Men werkt met twee concepten. De eerste is de 'cloud' Dat kan van alles zijn. Een onderwerp, een idee, informatie over een tool, een casus of wat dan ook. Rond deze wolk kunnen mensen extra content toevoegen (zoals links), commentaar leveren en academische referenties plaatsen.

Het tweede concept zijn 'Cloudscapes'. Hierin agregeer je 'clouds', bijvoorbeeld rond een bepaald onderwerp of congres.

Er wordt gebruik gemaakt van rss-feeds, tags, en je kunt een zoekmachine gebruiken.

Terug naar de vraag: wat vind ik van Cloudworks? Dat is niet eenvoudig te beantwoorden. Enerzijds is het een laagdrempelig platform om ideeën en dergelijke te plaatsen, aan te vullen en te bediscussiëren. Aan de andere kant mis ik het persoonlijke karakter. Veel van de beoogde gebruikers zijn volgens mij ook al actief binnen sociale online netwerken (Facebook, Twitter). Ik kan ook niet 1-2-3 zien of Cloudworks 'praat' met deze social software (je kunt wel je tweets bekijken via deze applicatie). In eerste instantie vond ik het ook maar een vaag concept. Je krijgt ook niet snel inzicht in wat Cloudworks is, en wat de toegevoegde waarde is ten opzichte van andere social software.

Ik heb een account aangemaakt, maar vraag me af of ik er veel gebruik van ga maken. Maar wie weet, komt dat nog. Op dit moment word ik nog niet door Cloudworks geraakt, zoals ik dat wel werd door bijvoorbeeld Delicious, Bloglines en Twitter.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
augustus 2019
M D W D V Z Z
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: