Zeilvakantie Corfu 2009

Ik ben vandaag teruggekeerd van vakantie. Drie weken lang Griekenland, zonder RSS-feeds, weblogs, e-mail of Twitter. Heerlijk. 

We zijn zaterdag 25 juli naar Corfu-stad vertrokken (Kerkyra). Na twee dagen in een hotel te zijn verbleven, konden we de maandag erna aan boord van de Time Out. Met deze Bavaria 38 hebben mijn vriendin en ik, samen met mijn zus en zwager een week flottielje gezeild. 

Bij flottieljezeilen start je elke dag met een briefing. De flottieljeleider vertelt je wat de eindbestemming van de dag is, en welke bijzonderheden je onderweg kunt verwachten. Bijvoorbeeld de windkracht of bepaalde ondieptes die niet op de zeekaart staan. Daarna vertrek je met je boot. Je hebt dan de hele dag de tijd om op de motor te varen, te zeilen (als je voldoende wind hebt) of om voor anker te gaan in een baai. 's Avonds krijg je dan ondersteuning bij het aanleggen, en kun je gebruik maken van een gereserveerde tafel in een restaurant.

Een erg leuke ervaring. Mijn vriendin, mijn zus, mijn zwager en ik kennen elkaar zo'n 25 jaar. Maar het was voor het eerst dat we met z'n vieren op vakantie zijn geweest.

Het flottieljezeilen op zich is mij ook erg goed bevallen. Vooral als je niet heel veel zeilervaring hebt, is dit een aanrader. We zijn met de boot vanuit Gouvia Marina op Corfu naar Agni gevaren (in het noorden van Corfu). Vandaar uit ging de reis naar Platarias op het Griekse vastenland. Daarna zijn we overgestoken naar het prachtige eiland Paxos. Via Gayos zijn we gevaren naar Mongonisi in het zuiden van Paxos. De dag erna zijn we om Antipaxos gevaren, waar we dolfijnen zijn tegengekomen, en hebben wij uiteindelijk in de haven van Lakka op Noord-Paxos geankerd.

Via Petriti in Zuid-Corfu zijn we weer teruggekeerd in Gouvia Marina.

Ik heb bovenstaande impressie met mijn Flip Mino gemaakt, en bewerkt via iMovie 09.

Na deze zeilvakantie zijn mijn vriendin en ik nog twaalf dagen in een appartement op Corfu verbleven. Met behulp van een huurauto hebben we het eiland verder verkend. Corfu is een mooi, groen, maar ook druk bezocht eiland. Vooral het noorden is mooi groei (veel cipressen) en kent tal van baaien die de moeite waard zijn om te bezoeken. De hoofdstad Kerkyra doet Italiaans aan. Daarnaast is Kassiopi in het noorden een leuke plaats om te bezoeken. 

Corfu is ook bekend als verblijfplaats van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (beter bekend als Sissi). Haar paleis Achilleion is een grote toeristische trekpleister.

Het flottieljezeilen hebben we geboekt via TipTop sailing in Willemstad. De rest van de reis via Ross Holidays. De service van beide organisaties was prima. De flottieljeleiding was overigens in handen van Sea You Yachts. Zij hebben ook een eigen weblog.

Op Flickr vind je een groot aantal foto's, die ik heb gemaakt.

Nu weer over tot de orde van de dag. Honderden mails wachten, en nog veel meer feedberichten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.


1 Reactie op “Zeilvakantie Corfu 2009
  1. Willem schreef:

    Welkom thuis!
    Mooi reisverslag met vast een leuke video. Helaas staat ie privé en kunnen wij hem niet bekijken…

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juli 2019
M D W D V Z Z
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: