10.000ste gebruiker OpenU

Onlangs mocht OpenU haar tienduizendste geregistreerde gebruiker begroeten. Het gaat daarbij om de heer Kees Tondeur, werkzaam als docent verpleegkunde van het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Ik mocht als projectleider van OpenU de heer Tondeur ter gelegenheid hiervan als cadeau het leertraject ‘Leren en Doceren in de 21e eeuw’ en een fles wijn aanbieden.

IMG_0751 kopie

OpenU is de onderwijsinnovatieomgeving van de Open Universiteit met als doel een unieke, goed werkende digitale persoonlijke leer- en werkomgeving te bieden die mensen een carrièrelang kan ondersteunen bij alle vormen van kennisbehoefte. In OpenU worden nieuwe onderwijsdiensten ontwikkeld en langdurig, vaak meerdere jaren beproefd met echte gebruikers zodat een optimaal werkend geheel ontstaat.

Leertraject

Het leertraject is voorbeeld van zo’n nieuwe service. Cursussen en opleidingen zijn niet het antwoord op elke leervraag. Professionals op het gebied van leren, onderwijs en opleiden blijven dankzij dit leertraject op een flexibele manier bij op hun vakgebied. Een leertraject bestaat onder meer uit een selectie van zes online masterclasses over relevante thema’s op het gebied van leren met digitale media en leren en cognitie. Afnemers maken zelf de keuze welke online masterclasses zij willen inbrengen, en bepalen ook zelf hoeveel tijd ze hierin willen investeren. Verder kunnen zijn elders uitgevoerde leeractiviteiten (zoals een interne studiedag) in dit leertraject inbrengen, en krijgen zij toegang tot alle digitale materialen van de masteropleiding Onderwijswetenschappen. Aan het eind van het leertraject ontvangen afnemers een certificaat.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.