Alternatieve backchannel tools (nu TodaysMeet niet meer bestaat)

Ik heb enkele jaren met veel plezier gebruik gemaakt van TodaysMeet als backchannel-tool. Helaas bestaat deze applicatie niet meer. Maar er zijn alternatieven.

Een backchannel is een applicatie die je kunt inzetten om deelnemers aan een conferentie, presentatie of leeractiviteit (zoals een college) de mogelijkheid te geven met elkaar te interacteren.

Ik gebruik een backchannel tijdens sessies vaak:

  • Om bronnen te delen.
  • Om links te delen naar online opdrachten.
  • Om ideeën te inventariseren.
  • Voor het stellen van vragen.

Tijdens webinars kun je backchannels ook gebruiken voor het stellen van vragen (indien de webinar-tool daar geen goede functionaliteiten voor heeft).

Benieuwd naar andere toepassingen?

Tot voor kort gebruikte ik TodaysMeet als backchannel. Je kun hiermee zeer snel een backchannel aan maken. Bovendien hoefden deelnemers hier niet in te loggen. Ik vind dat belangrijk, onder meer met het oog op de AVG.

TodaysMeet is helaas ter ziele. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Ik heb daarbij onder meer gekeken naar Wakelet. Daar moeten deelnemers zich echter registreren.

David Kapuler heeft onlangs gelukkig een overzicht gemaakt met tien alternatieven. Hier staan wel enkele omvangrijke applicaties bij die veel meer kunnen dan alleen het faciliteren van een backchannel (zoals Google Classroom). Desalniettemin is dit een handig startpunt voor het verkennen van een alternatief.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juli 2019
M D W D V Z Z
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: