Amerikaanse regering investeert $ 2 miljard in open educational resources (#in)

Dankzij een tweet van Marcel de Leeuwe lees ik net dat de Amerikaanse federale overheid in vier jaar tijd twee miljard dollar gaat investeren in de ontwikkeling van open educational resources voor het middelbaar beroepsonderwijs. Het geld is afkomstig van twee ministeries. Het ontwikkelde materiaal wordt voorzien van een Creative Commons-licentie (alleen naamsvermelding):

The program supports President Obama’s goal of having the highest proportion of college graduates in the world by 2020 by helping to increase the number of workers who attain degrees, certificates, and other industry-recognized credentials.

 Dit is inderdaad een investering die verschil kan maken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Inderdaad een flinke investering in de ontwikkeling van open leermateriaal. Ik hoop dat de Nederlandse ambities (zoals VO-content) op dit terrein overeind blijven in hun uitvoering. Staatssteun zoals in de USA zou mooi zijn, maar de regels lijken hier scherper als het gaat om concurrentiebeding…

  2. De regels hier in Nederland zijn idd scherper, maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden te profiteren van het Amerikaanse initiatief. Van $2miljard kun je een hoop ontwikkelen en er zal dan ook vast wel iets bruikbaars voor NL bij zitten lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.