Annotaties maken op de ipad (#in)

Eén van mijn verwachtingen bij een iPad, is de afnemende behoefte om papier te printen. Voor mijn werk moet ik veel notities scannen en lezen. Vooral langere notities (meer dan ongeveer vijf pagina's) lees ik liever niet via mijn laptop (zie ook De effectiviteit van online lezen). Ik print dus best veel uit. Na het gelezen te hebben, verdwijnen notities echter in een digitaal archief en fysiek in de papierbak. Zonde van het papier en al die bomen.

Ik heb me daarom voorgenomen geen notities en dergelijke meer uit te printen, als ik de iPad binnen heb. Daarin ben ik gesterkt door de ervaringen die Celia Bohle beschrijft in How the iPad has changed my printing habits. Bohle gebruikt de iPad vier weken, en leest documenten alleen maar nog via de Ipad. Dankzij de applicatie "Goodreader", waarmee je tal van documentformaten kunt lezen, en iAnnotate, waarmee het mogelijk is PDF-bestanden te voorzien van annotaties. Want dat is immers belangrijk bij het bestuderen van documenten: dat je er aantekeningen bij kunt maken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.