April conferentiemaand: waar kun je mij aantreffen? #nioc #cvimc #ele13

De maand april is van oudsher een maand waarin veel congressen worden georganiseerd. Waar kun je mij de komende weken zien presenteren?

  • Morgen en overmorgen ben ik een groot deel van de dag te vinden bij het NIOC-congres (Nationaal Informatica Onderwijs Congres). Morgen verzorg ik hier een presentatie over Bring Your Own Device @ School. Bring Your Own Technology (BYOT) geeft lerenden meer eigenaarschap over ICT, en bevordert daardoor de motivatie om ICT te gebruiken. Dankzij BYOT wordt ook de flexibiliteit van de inzet van technologie in het primair proces vergroot. Daardoor heb je meer mogelijkheden om een krachtige leeromgeving te realiseren. Maar er zijn ook aandachtspunten.
  • Vrijdag 5 april a.s. verzorg ik ’s middags tijdens het NIOC-congres een presentatie over Innovatieve manieren van leren met ICT. In het programma staat geen omschrijving en een verkeerde titel (Toekomst van de ELO). De reeds lang geleden opgestuurde samenvatting luidt echter: Dankzij ICT hebben we meer mogelijkheden dan voorheen om innovatieve manieren van leren vorm te geven, om onderwijs te flexibiliseren en om de toegankelijkheid van het onderwijs te vergroten. Tijdens deze presentatie zal Wilfred Rubens dit aan de hand van een aantal voorbeelden illustreren.
  • Woensdag 10 en donderdag 11 april ben ik in Hengelooooo bij de Managementconferentie van het Consortium voor Innovatie. Woensdag verzorg ik hier twee ‘pitches’ over het Leertraject: Leren en Doceren in de 21e eeuw, en over SAITO: Strategisch Advies voor Innovatie van Training en Onderwijs.
  • Dinsdag 16 april verzorg ik tijdens het Nationale E-learning Event een expertsessie over de flipped classroom, op basis van het concept van de flipped classroom. Ik ben daar uiteraard ook als jurylid van de nationale e-learning award. De winnaar wordt dan bekend gemaakt.

De slides komen uiteraard ook online. En ik zal verslag doen van andere sessies.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.