Beroepsonderwijs voor dertig plussers niet meer bekostigd (#in #compcit)

Vandaag is de zesdaagse van het beroepsonderwijs geopend met Competent City. De dag werd geopend met een vraaggesprek tussen demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Marja van Bijsterveld, en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad).
Van Zijl juichte o.a. de revitalisering van de beroepsvereniging van docenten toe. Van Bijsterveld riep docenten op ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Zij gaf aan eigenlijk meer te willen investeren in het onderwijs dan in het regeerakkoord staat. Wel juichte zij toe dat er prestatiebeloning komt, dat meer geld wordt besteed aan professionalisering en dat een einde komt aan de drempelloze instroom van MBO 2.
Opvallend was ook dat zij stelde dat onderwijs voor 30+-ers niet meer publiek bekostigd gaat worden. Dat heb ik niet letterlijk in het regeerakkoord kunnen lezen! Ook gaf zij aan met de VVD te hebben afgesproken om de marktwerking op het gebied van educatie verder uit te stellen.
Volgens Van Zijl zijn er zeker plussen in het regeerakkoord te vinden. Hij bekritiseerde echter de kaalslag die op het gebied van inburgering plaats gaat vinden.

Tijdens haar openingsspeech heeft de staatssecretaris Hans van Nieuwkerk ("creatieve stuiterbal") benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.