Bezoek aan de Floriade 2012

Vandaag hebben we de Floriade in Venlo bezocht, de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd. Wat is me vandaag opgevallen?

  • Er is veel aandacht voor duurzaamheid, milieu en innovatie. Het economisch belang van de tuinbouwsector is groter dan ik dacht, en technologisering beïnvloedt vernieuwingen sterk. Deze sector maakt steeds meer deel uit van de complexe en dynamische kennissamenleving.
  • Groen werkt. Ondernemerschap, innovatie en zorg voor het milieu kunnen hand in hand gaan. Wel viel me op dat medewerkers van de Floriade nog relatief vaak gebruik maakten van chemische schoonmaakmiddelen.
  • De klassieke bloemen zijn naar mijn gevoel veel minder dominant dan tien jaar geleden, bij de laatste Floriade. De diversiteit op het gebied van tuininrichting is groot.
  • Het park is afwisselend en overzichtelijk aangelegd. Moderne architectuur, tuinen en parken wisselen elkaar af.
  • Er werd veel gebruik gemaakt van QR-codes.
  • Er is veel ruimte voor sponsors. Soms is dat irritant als bijvoorbeeld een landenpaviljoen alleen over tourisme gaat (en men producten wil verkopen) en de inrichting niets te maken heeft met tuinbouw.

Hieronder vind je een fotoimpressie. Ik had mijn gewone fototoestel niet bij me, alleen mijn iPhone.

Btw: de Floriade iPhone app is ook de moeite waard.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.