Conferentie Leren en doceren in de 21e eeuw #celstec

Op vrijdag 5 oktober aanstaande organiseert Onderwijs- en Leerwetenschappen van de Open Universiteit de conferentie Leren en doceren in de 21e eeuw. Deze conferentie vindt plaats in het kader van de oratie van hoogleraar Saskia Brand-Gruwel. Ik lever er ook een bijdrage aan.

De conferentie ‘Leren en doceren in de 21e eeuw’ gaat in op de wijze waarop technologie kan worden ingezet om het pedagogisch didactisch handelen van de docent te verrijken en het leren van leerlingen en studenten te bevorderen. Best practices die op hun waarde zijn getoetst, passeren de revue en u kunt ‘hands on’ tijdens een markt zelf ervaren hoe technologie succesvol in onderwijs kan worden ingezet. Om technologie in het onderwijs een stap verder te brengen is het professionaliseren van docenten belangrijk. Er wordt daarom ook aandacht besteed aan het inrichten van professionaliseringstrajecten die aansluiten bij de leerbehoeften van docenten. Ook bij het opzetten van deze trajecten kan technologie namelijk helpen om professionaliseringsdoelen te bereiken.

Deze conferentie richt zich op docenten en management van onderwijsinstellingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs (VMBO tot VWO), MBO en HO.

De bijeenkomst bestaat uit keynotes van Toine Maes (directeur Kennisnet) en Rob Koper (hoogleraar-directeur van Celstec, OU).

In een Ronde Tafel-sessie, onder leiding van presentator en internetjournalist Herbert Blankensteijn, geven vier gasten een korte presentatie over een ‘best practice’ ten aanzien van het gebruik van technologie in het onderwijs. Deze presentaties worden online uitgezonden en zijn dus tevens te volgen door mensen in het land. Na elke korte sessie is er gelegenheid tot vragen stellen via chat door de mensen uit het land. Na de presentaties praat Herbert Blankensteijn met met mij over de gepresenteerde ‘best practices’, en reflecteer ik daarop.

De conferentiedag wordt afgesloten met de oratie van Saskia Brand-Gruwel, hoogleraar en opleidingsdirecteur van het Onderwijsinstituut van CELSTEC (Open Universiteit).

Meer informatie en inschrijven?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Ja, 100 euro meen ik. Een afnemer van een leertraject en studenten krijgen korting.
    Deze informatie is abusievelijk verwijderd. Stond er eerst. Ik heb gevraagd de info aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.