De iPad: wat mij tegen valt (#in)

Om met de deur in huis te vallen: eigenlijk valt me niets tegen aan de iPad. Natuurlijk: je kunt niet multitasken, er is geen camera, sites met flash zijn niet zichtbaar, hij is gesloten en hij is minder krachtig dan een laptop. Maar dat wist ik voor dat ik 'm kreeg.

Waarom dan deze kop? Omdat twee apps mij ronduit tegen vallen. In de eerste plaats Tweetdeck.  Deze applicatie is mijn favoriete Twitter-applicatie. Ik gebruik 'm op mijn iPhone en Macbook. Een erg handige tool omdat je via kolommen en selectieopties (woorden wel of niet zien) de massa tweets behoorlijk goed kunt filteren. De iPad versie bevat echter een dodelijke 'bug': tweets worden niet op chronologische volgorde getoond.

De tweede applicatie, die erg tegenvalt, is de app van de NRC (79 cent). Je kunt hiermee de editie van de krant downloaden. Maar dat was het dan ook. Dank zij het touch screen kun je normaal gesproken inzoomen op tekstfragmenten. Bij de NRC-app is zelfs dat niet mogelijk. Het resultaat is dat je de meeste tekst niet kunt lezen. De NRC doet helemaal niets met de eigenschappen van de iPad, en slaat daarmee de plank flink mis.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. 1. Het is idd een bug in Tweetdeck voor internationale gebruikers. Je kan dit oplossen door de regionale setting op US te zetten.
    2. Als je de krant hebt aangekocht, kan je op een artikel klikken en krijg je deze goed leesbaar in beeld. Je kan ook kiezen voor de lijstview en dan krijg je alle artikelen van die pagina in een lijst onder elkaar.
    mvg,
    Willem

  2. @Willem van Valkenburg: die regionale setting veranderen op de ipad alleen voor Tweetdeck gaat mij te ver. Lijstview en artikelen aanklikken, werkt bij mij niet. Moet je daar abonnee voor zijn?

  3. Wanneer je de NRC app koopt krijg je daar 1 krant bij. Die zou je dus goed moeten kunnen lezen. Bij de NRC app krijg je de hele pagina te zien en klik je op een artikel om het goed te kunnen lezen. De NRC heeft daarbij gekozen voor het weergeven van het artikel in een klein venstertje en maakt dus helemaal geen gebruikt van het grotere scherm van de iPad. Een gemiste kans. Beter gaat het door het kantelen van de iPad, waarbij je een lijstweergave krijgt. Een krantenlees ervaring mis je dan wel. Wat dat betreft doet de app Pressreader (7 kranten gratis) het dan een stuk beter. Hier kun je wel zoomen op de pagina zelf, ook bij het NRC.
    Beste ervaring biedt de financial times. Heerlijke app die de mogelijkheden van de iPad pas echt tot z’n recht doet komen. App is gratis te proberen tot eind juli.

  4. @Rene en @Willem van Valkenburg: dank voor jullie toevoegingen. Ik was misschien wat voorbarig, al is volgens mij wel duidelijk dat kranten pas aan het begin van een lange weg staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.