De Twitter Universiteit

Twitter wordt al langer voor leerdoeleinden gebruikt. Nu lijkt het bedrijf Twitter zich ook expliciet met onderwijs en opleiden te gaan bemoeien. Is een Twitter Universiteit op komst?

Twitter is oorspronkelijk niet ontwikkeld als leermiddel. Volgens The Learning Coach zijn er echter tien manieren waarop je Twitter voor -voornamelijk zelfgestuurd- leren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door nieuws via Twitter te volgen (trends en hash tags), door Twitter te gebruiken als zoekmachine, door netwerken via lijsten aan te maken, content te delen en te genereren, deel te nemen aan back channels of door 'Twitter-vrienden' tijdens conferenties te ontmoeten.

Foto: Paul Snelling

Het lijkt er echter ook op dat het bedrijf Twitter zich nu expliciet gaat richten op online leren. Bizjournals meldt namelijk onlangs dat Twitter open source trainingbedrijf Marakana heeft overgenomen. In eerste instantie is het de bedoeling dat de expertise van dit bedrijf wordt ingezet om medewerkers van Twitter via een Twitter University verder te bekwamen. De senior vice-president Engeneering van Twitter sluit echter ook niet uit dat een deel van de content van deze Twitter Universiteit vrij verkrijgbaar zal zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. heb je ook wat overzicht over whatsapp gebruik? Ik vind het heel handig bij groepsexcursies..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.