Digital libraries en leren

Vanochtend werd de keynote verzorgd door Clifford Lynch. Zijn verhaal -zonder sheets of slides- sprak mij wat minder aan. Maar dat komt waarschijnlijk door meer bibliotheek-achtige karakter ervan. Ik verwacht dat Gerard Bierens en Sybilla Poortman vanuit hun vakgebied er uitvoeriger op in zullen gaan.  Aanvulling 18 november 2005: Cindy de Smet (bij bloggers wellicht beter bekend als Smetty) gaat uitgebreid op Lynch in.

Wat ik wel aardig vond, is de stelling dat digitale bibliotheken overal en alom aanwezig zullen zijn en informatie ontsluiten op basis van een persoonlijk profiel.

Ik vond het ook komisch om te horen dat jongeren iPods krijgen/kopen waarop zij duizenden liedjes kunnen zetten. Terwijl zij geen duizenden Euro’s hebben om die liedjes legaal te kopen. Eigenlijk zijn iPods dus vooral voor ouderen die al een hele CD verzameling hebben aangelegd.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor e-books. Je zou studenten volgens Lynch eigenlijk duizenden e-books moeten geven, als je hen ook laptops of PDA’s geeft cq laat kopen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.