Docenten in opleiding leren leermaterialen arrangeren

Wat moet een docent kennen op het gebied van ICT?  Op deze vraag gaat Kennisbasis ICT in:

Het arrangeren en ontwikkelen van digitaal leermateriaal in de opleiding, maakt daar deel van uit. Daarvoor is een studiepakket ‘Arrangeren en Ontwikkelen, hoe doe je dat?’ ontwikkeld (inclusief praktijkvoorbeelden). De resultaten worden volgens het persbericht, dat ik heb ontvangen, onder CC-BY licentie online gepubliceerd en zijn te gebruiken door lerarenopleidingen en pabo’s voor verdere uitwerking en mogelijke opname in het curriculum vanaf begin volgend jaar.

Meer informatie?

Een goede zaak dat lerarenopleidingen en pabo's hier aandacht aan besteden. Ik denk dat docenten zich steeds vaker zullen moeten gaan toeleggen op het arrangeren van digitale leermaterialen. Daarbij gaat het om materialen die bepaalde instructies kunnen gaan vervangen. Helaas kan ik het studiepakket zelf nergens online vinden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Op deze pagina heb ik een samenvatting en het document ‘kennisbasis ICT’ staan. Misschien is dat handig.
    Niks nieuws onder de zon dus. Dit soort documenten zwerven al jaren rond. Meestal gebeurt er niets mee. Af en toe lijkt het wel of het 1999 is in plaats van 2009.:-)

  2. @Willem van Ravenstein: nieuw is volgens mij wel dat lerarenopleidingen en pabo’s deze kennisbasis structureel inbedden in het curriculum, en dat de producten onder een CC-BY licentie online gepubliceerd worden.

  3. Het IDEE is om ‘structureel te inbedden in het curriculum’ maar gebeurt dat dan ook? Ik denk ’t niet. Ik weet niet eens wat ik me daar bij moet voorstellen. Structureel? Inbedden? Curriculum? Veel te moeilijk…:-)
    Eerlijk gezegd denk ik dat de hele kennisbasis ICT eerder een weergave is van wat we toch (niet) deden en (niet) doen op de lerarenopleidingen dan een begin van iets moois. Dus dat klinkt dan wel mooi, maar ’t is niks nieuws!
    Maar misschien vergis ik me wel (ik denk ’t niet:-), maar we wachten af! Je weet maar nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.