Docenten online evalueren

Verschillende opleidingen gaan er toe over om de prestaties van docenten door studenten te laten evalueren. Via het artikel "Students evaluate their instructors online" kwam ik op de site Ratemyprofessors.com. Dit is een website waar studenten hun docenten online kunnen beoordelen. Ze hanteren een aantal vijf criteria (bijvoorbeeld: is de docent behulpzaam en toegankelijk?).

De oordelen op de site zijn vaak hard ("Not only is the book a better teacher, it also has a better personality") en ratings zijn vaak gebaseerd op een beperkt aantal oordelen. Docenten reageren er -daarom?- schijnbaar heel wisselend op.

Natuurlijk kun je allerlei vraagtekens plaatsen bij het initiatief (je kunt bijvoorbeeld anoniem stemmen op een docent waar je nooit les van hebt gehad). Maar in het algemeen lijkt het me een goede zaak dat studenten rekening houden met de kwaliteit van docenten bij het maken van een keuze voor een onderwijsinstelling. Bovendien is het een goede zaak dat docenten op een kritische manier een spiegel krijgen voorgehouden door hun klanten, de studenten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.