EFODL-congres: e-learning 2.0

Vanochtend heb ik één van de keynote's verzorgd tijdens het congres van de European Federation for Open and Distance Learning. Ik ben ingegaan op technologische veranderingen, veranderend gedrag van -met name- jongeren, de vorming van een digitale identiteit, de gevolgen voor competenties èn het onderwijs.

Keynote EFODL congres

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: social software)

De boodschap van de eerste keynote-spreker is mij trouwens ontgaan. Deze spreker was Franstalig (zijn slides ook) en de simultane vertaalster had duidelijke moeite om diens bijdrage in begrijpelijk Nederlands om te zetten ("Een wiki is, ehm, iets op internet"). De tweede spreker was Donald Clark. Clark kan humoristisch vertellen. Maar zijn bijdrage was een verkorte versie van de keynote tijdens de laatste Online Educa Berlijn (kijk daar voor een impressie).

Leuk, overigens, dat ik weer een aantal mensen face-to-face heb ontmoet, die ik tot dusver alleen online kende: Ruben Bellens en Patrick Koning. Patrick heeft trouwens live geblogd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Jammer dat je niet de naam van de eerste keynote-speaker vermeldt. Staat zijn presentatie ergens online?. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat het francophone gebied te melden had.

  2. Ik hoorde gisteren van een collega dat je mij als case ‘behandeld’ hebt en zie nu inderdaad dat de twitter-case in je presentatie staat. Leuk!
    Hoe was de reactie daarop?
    Trouwens mijn naam is Hans Mestrum, dus zonder van 😉

  3. @Hans Mestrum: vast van Anton gehoord! Doe hem de groeten. Ik heb er geen specifieke reacties op gekregen. Heb het kort genoemd als goed voorbeeld van een voordeel van social networking en een digitale identiteit. Sorry voor de ‘van’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.