E-learning bij je provider

Vanochtend trof ik een aanbieding van mijn provider, Planet Internet, in mijn mailbox aan. Planet biedt voor nog geen € 10,- per maand toegang aan tot meer dan 30 cursussen. Variërend van autotheorie, tot Papiamento en powerpoint. Als je een cursus selecteert krijg je informatie over het niveau, de benodigde vooropleiding, de gemiddelde studieduur, de uitgever en de beschikbaarheid van een handleiding.
Om een cursus te kunnen volgen heb je breedband nodig (je moet forse bestanden downloaden) en speciale software. Internetters die geen Microsoft-producten gebruiken hebben een probleem. Met Linux, een Mac en met een andere browser dan de Internet Explorer kun je geen cursussen volgen.
Bij de cursussen gaat het om zelfstudie. Samenwerkend leren is er niet bij. Ik heb een demo gevolgd (auto theorie) en die was redelijk traditioneel van opzet. Toch vind ik het een interessante ontwikkeling. In de eerste plaats doordat een provider zich op de markt van e-learning begeeft. Betreden nieuwe spelers het speelveld? Op de tweede plaats omdat een commerciële partij schijnbaar brood ziet in e-learning. Trekt de markt van e-learning eindelijk aan? Ik ben eigenlijk ook erg benieuwd naar het besluitvormingsproces bij Planet Internet. beschouwen ze dit als een pilot of is men dit stadium voorbij?
Persoonlijk zal ik er niet snel voor kiezen. Deze manier van leren past niet goed bij me. Ik kan me er moeilijk toe zetten om in mijn eentje een hobby-cursus te volgen. En als je er niets mee doet, is ongeveer € 120 per jaar wel veel geld.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. “Telenet Academy”, Dell, MSN… allemaal bieden ze online opleidingen aan naast hun producten of diensten. Erg slim, overigens, aangezien zij beter dan wie dan ook weten dat het niet de bandbreedte of ‘conventionele’ producten gaan zijn waarmee ze nog geld zullen verdienen: Een printer krijg je quasi gratis, ’t is de inkt die je geld kost;
    Bij Microsoft “huur” je nu ook software; Bij Telenet kan je online backups nemen van je data, huur je een virusscanner of spam filter…
    Het zal niet lang duren of je koopt of huurt video en audio via je provider.
    Heb erg indrukwekkende demonstraties gezien (bvb bij Siemens), waar ze 60Mbit lijnen tot in je huiskamer trekken. Je kan vervolgens zelf bepalen hoeveel je wil betalen: wil je een 256kbit internetconnectie? Of wil je tijdelijk een 10MBit lijn om SP2 te downloaden? Wil je dvd’s streamen? wil je muziek beluisteren via diezelfde kabel? Alles is realtime bij te sturen van in je luie zetel…
    Microsoft verkoopt (nog steeds?) de XBox met verlies: zij weten ook dat het in de huiskamer zal zijn dat het Grote Geld te verdienen zal vallen.
    Een nieuw business model voor een nieuw millenium. Bottomline is: bandbreedte is peanuts, diensten brengen geld op.
    (en ja, ik vraag me ook af wie er 120 EUR gaat betalen om een computer based cursus powerpoint te volgen).
    Erg interessant weblog overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.