E-learning cursus bij het CDA

Ongeveer tien jaar geleden was GroenLinks de eerste politieke partij in Nederland met een website (ik heb daar vanaf 1995 nog aan meegewerkt). Anno 2004 is het CDA de eerste politieke partij die leden door middel van e-learning kennis laat maken met haar gedachtengoed.
"Nadat de leden van de Tweede Kamerfractie en hun medewerkers de cursus hebben gevolgd, krijgen nog 3000 andere leden de gelegenheid deze cursus gratis te volgen; bij wijze van ‘kennismaking’!", zo valt te lezen op de website van het CDA.
Hierna zullen er cursuskosten worden berekend, omdat Andriessen en Partners dan de kosten zal gaan doorberekenen aan het wetenschappelijk bureau van het CDA.
Ik zou wel eens een kijkje willen nemen bij de cursus. Ik ben met name benieuwd in de opzet ervan (het gedachtengoed van het CDA kan me eerlijk gezegd gestolen worden). Kiest het CDA voor een ouderwets kennisoverdrachtsmodel (die indruk krijg ik uit de omschrijving), of kiest men voor een meer (sociaal-)constructivistische benadering?
Ik vind het in elk geval boeiend dat een politieke partij ook nadenkt over andere manieren van leren, dan de traditionele trainingen en workshops.

(bron: e-learningplaza)

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.