Evernote als e-portfolio (#in)

Evernote is één van mijn favoriete apps. Maar ik heb me nooit gerealiseerd dat je dit programma ook kunt gebruiken als elektronisch portfolio, tot dat ik Evernote for Intermediate Portfolios van Helen Barrett las. Mede op basis hiervan signaleer ik de volgende kenmerken van Evernote voor e-portfolio doelen:

  • Je kunt Evernote gebruiken op computers, de iPad, de iPhone, iPod Touch, de BlackBerry, Android smartphones, e.d. Dank zij synchronisatie heb je vanaf verschillende apparaten altijd toegang tot je bestanden.
  • Je kunt bewijsmateriaal scannen en versturen naar je Evernote-mailadres (ook al gaat dat omslachtig als ik Barrett mag geloven).
  • Je kunt via je smartphone diverse artefacten aan je e-portfolio toevoegen. Niet alleen tekst, maar ook foto's, video's en gesproken tekst.
  • Je kunt je e-portfolio als apart notebook (of onderdelen ervan) delen met een selecte groep mensen, of met de hele wereld.
  • Je kunt tags toevoegen aan artifacten, om zo een ordening aan te brengen.
  • Je kunt artefacten of complete notebooks exporteren, al zijn de exportformaten beperkt.

Beperkingen zijn er ook. Zo kun je geen feedback geven bij artefacten, kun je de historie van artefacten uitsluitend bekijken in de premiumversie en voldoet Evernote ook niet aan e-portfolio standaarden en specificaties.

Maar de eenvoud en toegankelijkheid van deze tool zal het gebruik ervan zeker stimuleren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Lijkt me terecht dat je je “nooit gerealiseerd” hebt dat je Evernote ook kunt gebruiken als e-portfolio. Als je de beperkingen opsomt dan wordt ook duidelijk waarom je Evernote juist niet als een e-portfolio moet aanmerken.

  2. @Theo Mensen: aan de andere kant kun je feedback via een mail geven, en heeft het laagdrempelig gebruik ook wel wat. De lerenden gebruiken het e-portfolio in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.