Google Apps als voorbeeld voor een persoonlijke leeromgeving

Als ik aan de toekomstinge (persoonlijke) elektronische leeromgeving denk, dan zie ik momenteel de persoonlijke pagina van Google als goed voorbeeld. Deze 17 minuten durende video illustreert dat op een goede manier.

Denk bij het kijken naar de impact op (t)e-learning. En durf vooral ook vooruit te kijken. Wist je ook al dat Google Apps door organisaties gebruikt kan worden? En dat ze een speciaal  aanbod voor het onderwijs hebben?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. “Wist je ook al dat Google Apps door organisaties gebruikt kan worden? En dat ze een speciaal aanbod voor het onderwijs hebben?”
    Ik neem aan dat je die informatie ook je werkgever hebt voorgehouden? Zie je mogelijkheden voor een ROC? Ik wel, maar mij lukt het niet om mijn baas dit uit te leggen… stel je voor: alle e-mail voor leerlingen zo maar uit handen geven aan Google!
    So we cannot practice what we preach…

  2. Willem,
    Nee, nog niet. Het heeft m.i. namelijk ook te maken met de ontwikkelingsfase waarin je je als organisatie op het gebied van (t)e-learning bevindt. Ik heb in al die jaren ook geleerd om geduld te hebben.

  3. Google is natuurlijk bekend, maar kijk ook eens op http://www.zoho.com. De door hun ontwikkelde online applicaties zijn in een vergevorderd stadium. De nieuwe tool zoho notebook maakt het maken van webpagina’s met multimedia wel erg interessant en gemakkelijk (alleen nog in gesloten gebruikersgroep te testen). De persoonlijke pagina van Google is net zoals Netvibes een aanvulling om je informatie te stroomlijnen.
    Zelf denk ik dat we naar een WebOS gaan. Een leer- en werkomgeving die voornamelijk op het web staat. Een mooi voorbeeld wat nu al mogelijk is, kun je vinden op http://www.exoplatform.com. In de onderstaande flash-filmpjes wordt een demo gegeven. Het begin is nogal administratief van aard, maar nadat de gebruiker ingelogd is op het gesloten gedeelte, zul je met verbazing kijken. Dan wordt het allemaal een zeer persoonlijke omgeving.
    Hier de links:
    http://download.forge.objectweb.org/exoplatform/demo.swf en http://docs.exoplatform.org/exo-documents/exo-ecm.services.workflow.impl.bonita/files/eXoECM-JOnAS-Bonita-content-validation.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.