Het potentieel van Vine voor leren

In de beperkingen van technologie, ligt vaak ook de kracht. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het gebruik van Vine voor leren.

Toen Twitter eind januari de videotoepassing Vine lanceerde, heb ik hier al kort aandacht aan besteed. Ik schreef toen onder meer:

Je kunt lerenden prima korte video’s laten maken, waarbij een groot beroep wordt gedaan op creativiteit. Maar lerenden hebben niet de mogelijkheid om echt de diepte in te gaan.

In Vine in Education legt onlineuniversities.com uit wat Vine is (video’s van 6 seconden samen stellen en delen). Op dit moment worden elk uur 2300 Vine-video’s gemaakt. De auteur stelt dat de beperking van Vine (de korte tijdsduur) creativiteit juist kan bevorderen.

It’s the combination of the simplicity and the social aspects of Vine that may just lead it to be a serious force going forward in education and beyond.

Een belangrijke beperking is uiteraard ook dat Vine op dit moment alleen maar nog voor de iPhone of iPod Touch te gebruiken is. Je kunt op je iPhone ook niet van camera switchen.

Vine ondersteunt inmiddels ook de mogelijkheid om video’s te embedden.

Voorbeelden van toepassingen zijn:

Het artikel bevat ook een video over het gebruik van Vine in het onderwijs handleidingen, tips (o.a. ken Vine’s beperkingen) en verwijzingen.

Update 7 april 2013: zie ook Erno Mijland’s beschrijving: http://alleskanaltijdbeter.blogspot.nl/2013/02/vine-een-boodschap-in-6-seconden.html

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.