Innovatiebattle beroepsonderwijs

Op 31 oktober en 1 november aanstaande organiseren het Platform Beroepsonderwijs (HPBO) en het Consortium voor Innovatie (CvI) samen de Innovatiebattle Beroepsonderwijs. Deze wedstrijd is bedoeld voor docenten die concreet aan de slag willen met een idee om het onderwijs te verbeteren en te vernieuwen, maar hier op dit moment niet aan toe komen. Met deze Innovatiebattle beroepsonderwijs maak je ook nog kans op een forse geldprijs.

Innovation
Foto: Pixabay

Het is hierbij belangrijk dat je als docent op het vmbo, mbo of hbo een team formeert. Je zet je idee met twee tot vier collega’s op één A4tje, en mail dat vóór 1 juni naar HPBO.

Voor de zomer hoor je of jou idee deel uit maakt van de vijf vernieuwingsideeën die op 31 oktober en 1 november aanstaande in een tweedaagse ‘pressure cooker sessie’ worden uitgewerkt. In deze twee dagen krijg je de ruimte, tijd en begeleiding om je plan verder uit te werken. De tweedaagse is op een vrijdag en een zaterdag om lesuitval te beperken en om zo veel mogelijk teams de gelegenheid te geven om mee te doen.

Aan het eind van de tweedaagse presenteren de teams hun idee voor een jury, onder voorzitterschap van een bekende Nederlander. Docenten en studenten maken deel uit van deze jury, die de winnaar van de Innovatiebattle kiest. Deze winnaar ontvangt een prijs van € 10.000,- en een bijzonder beeld. Met deze geldprijs kun je het idee in de praktijk brengen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.