Is jouw organisatie klaar om daadwerkelijk te innoveren?

Volgens Vijay Govindarajan en Manish Tangri zijn twee factoren bepalend voor de innovation readiness van de organisatie. Deze factoren zie je volgens deze auteurs op drie niveaus terug.

De twee factoren zijn motivatie en bekwaamheid. De drie niveaus betreffen:

  • Leiderschap.
  • Het team.
  • De organisatie zelf.

Motivatie bepaalt de honger naar innovatie. Is de organisatieleiding vooral extrinsiek geprikkeld om te veranderen, of van binnenuit gepassioneerd om te innoveren? Duurzame innovaties beklijven ook moeizaam als een organisatie elke 18 maanden van CEO verandert. Gelooft een team in de visie van de organisatieleiding om te veranderen? Ervaart de organisatie een urgentie om te veranderen? En is de organisatie bereid daar mensen en middelen voor te realloceren?

Daarnaast moet een leider ook verstand hebben van de nieuwe business en om kunnen gaan met risico’s en onzekerheden. Teams moeten ook competent zijn, en een langere tijd fungeren als een team (voorkom veel wisselingen). Verder zal de organisatie in staat moeten zijn de behoeften van de core business en van de innovatie te verenigen. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Bepaalde afdelingen, zoals de ICT-afdeling, worden namelijk niet afgerekend op innovatie maar met name op beheersmatige aspecten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.