Keynote e-learning trends and developments #NHTV

Vandaag mocht ik de Education Day van de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda openen met een keynote over ‘e-learning trends en ontwikkelingen’.

De NHTV Breda heeft vier locaties in Breda, met ruim 7.000 studenten uit meer dan 50 landen. Men biedt hoger onderwijs op het gebied van:

  • Games & Media
  • Hotel
  • Facility
  • Logistiek
  • Planologie & Verkeer
  • Toerisme & Vrije tijd

Deze instelling voor hoger onderwijs wil werk maken van een meer structurele inbedding van e-learning binnen de NHTV. Daarom mocht ik tijdens hun Education day voor ongeveer 450 medewerkers de aftrap geven van een inleiding van een half uur.

Ik heb zes trends de revue laten passeren:

  1. De gestage groei van e-learning. Met name ‘blended learning’ wordt de ‘default’ manier van leren. Uiteraard zijn er verschillende modellen denkbaar.
  2. We kunnen dankzij mobiele technologie alomtegenwoordig en ‘naadloos’ leren (dus ook in contexten waarbinnen het leren moet worden toegepast).
  3. Leren wordt meer gepersonaliseerd.
  4. We hebben steeds meer mogelijkheden om leren met technologie te versterken (online video, student response systemen, formatieve toetsen, sociale media).
  5. Learning analytics (met kansen en uitdagingen).
  6. Massive Open Online Courses hebben online leren en open education weer op de kaart gezet, en kunnen worden gebruikt als laboratorium voor onderwijsinnovaties.

Het is geen optie om technologie NIET in te zetten voor leren. Een uitdaging is om didactiek en technologie integreren zodat technologie ook daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft voor leren.

Hieronder vind je mijn slides.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.