Korte MOOC over digitale badges

Op 27 oktober aanstaande verzorgt de MOOC Academy een massive open online course over het gebruik van digitale badges voor leren. Het bijzondere aan deze MOOC is de korte doorlooptijd van 48 uur. Ik verzorg hier een heel beperkte bijdrage aan.

Get_into_Digital_Badges_-_MOOCademyDigitale badges zijn een voorbeeld van ‘gamification’ en worden onder meer gezien als middel om het engagement van deelnemers aan online leren te versterken. Eén van de vragen hierbij is hoe je badges inbedt binnen je ontwerp.

In deze MOOC onderzoeken de initiatiefnemers met de deelnemers diverse aspecten en mogelijkheden van badges en hoe deze een bijdragen kunnen leveren aan het optimaliseren van leren op het werk of op school.

Deze MOOC wordt in het Nederlands verzorgd, start op 27 oktober 2016 en kent een doorlooptijd van 48 uur waarin vier thema’s worden behandeld:

  1. Wat zijn badges?
  2. Wie gebruiken al badges?
  3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van badges?
  4. Zelf aan de slag met badges!

Je bent per thema een uur bezig.

François Walgering van de MOOCFactory heeft de MOOC ontwikkeld en faciliteert deze MOOC (een Short Massive Open Online Course?). Hij heeft mij gevraagd een korte video te maken over mijn visie op badges. Die video kom je dus tegen in deze gratis toegankelijke online cursus die via het platform Curatr (de nieuwe versie) wordt verzorgd.

Meer informatie en inschrijven?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.