Lang weekend Zeeland-Brugge

Zaterdag 17 oktober 2015 zijn we voor een zeer lang weekend weg naar Zeeland vertrokken. Zo juist zijn we weer thuis gekomen.

DSC04568De plaats van bestemming was Cadzand-Bad. In Cadzand-Bad verbleven we in het Strandhotel, met de zee voor de deur. Een mooi hotel, dat op dit moment wordt uitgebreid.

Er zijn sowieso best veel bouwwerkzaamheden daar in Cadzand-Bad. Zo moet voorjaar 2016 ook een jachthaven gereed zijn.

Positief aan het hotel zijn de mooie kamers, het uitgebreide ontbijt, parkeergelegenheid en ligging. Een minpuntje is dat men geen echte hotelbar heeft. In dit hotel is wel sterrenrestaurant Pure-C gevestigd. We hebben er niet gegeten, maar wel een flesje wijn besteld voor op de hotelkamer. Toen ik de wijnkaart bekeek, vroeg ik me af wat de codes achter de wijnen betekende. Het bleken de prijzen te zijn….

Zaterdags zijn we rond half drie aangekomen. We hebben die middag een korte strandwandeling gemaakt. Op zondag hebben we fietsen gehuurd, en zijn we eerst richting Breskens gefietst. Het was windstil, en het zonnetje scheen aangenaam. Vandaar uit naar Knokke (via natuurgebied het Zwint en de Internationale dijk).

In Knokke hebben we geluncht. Altijd als ik in Knokke ben, vraag ik me af wat mensen in deze poenige badplaats aantrekt. De dure winkels? De galleries? 

De weg er naar toe (te voet, op de fiets) is mooi. Net als het brede strand. Je kunt er ook lekker eten. Maar de boulevard met al het beton is foeilelijk. Na de lunch dus maar weer snel naar Zeeland gefietst. In totaal hebben we op zondag meer dan 45 km gefietst. Het was die dag ook ideaal fietsweer.DSC04550

Op maandag zijn we naar Brugge gegaan. Behalve de Zeeuwse kust, was deze plaats de aanleiding om naar Cadzand-Bad te gaan. Deze badplaats ligt namelijk op nog 40 minuten rijden van Brugge. Ik was als 18-jarige voor het laatst in Brugge geweest (heel lang geleden dus). Mijn vrouw, waar ik niet mee getrouwd ben, was hier nog nooit geweest. Brugge stond daarom op ons lijstje van te bezoeken steden.

Brugge is één groot openlucht museum. Veel oude panden hebben de tand des tijds doorstaan, inclusief twee wereldoorlogen. We hebben een uitgebreide stadswandeling gemaakt, onder meer langs de ‘reien’. Ik had zelfs de gelegenheid om flesjes Westvleteren te kopen. De prijs van € 10 euro per flesje weerhield mij echter.

Op dinsdag hebben we vanuit Cadzand-Bad een uitgebreide strandwandeling gemaakt. Volgens mijn Activiteiten-app hebben we die dag meer dan 26 kilometer gewandeld. Vanochtend zijn we tenslotte nog even naar het vestingsplaatsje Sluis geweest.

We wilden eigenlijk uitwaaien. Er was echter praktisch geen wind. De paraplu is ook de auto niet uitgeweest. Maar we zijn wel lekker uitgerust. Op Flickr heb ik een album met foto’s geplaatst.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Weet je dat liefhebbers en kenners in de rij staan om bij Pure-C te mogen eten en drinken? Dat het vaak onmogelijk is te reserveren, omdat alle tafels al zijn uitverkocht? Had voor 1 keer je calvinistische inslag laten varen en je had als een bourgondier genoten van spijzen en dranken waarvan je niet wist dat ze bestonden.

  2. Dat wordt dan een volgende keer, Elbert. We hebben ons niet zo zeer door de prijs laten weerhouden om er te eten. Eerder door het feit dat mijn vriendin vegetariër is. Maar ik viel wel over de prijs van de wijn. De goedkoopste fles was € 58. Dat vind ik erg gortig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.