Leren in Ethiopië dankzij sateliet

In Ethiopië investeert de overheid fors in het verzorgen van onderwijs via televisie, zo valt te lezen in het artikel "Ethiopia leaps ahead in education". Daarbij maakt men gebruik van satelietverbindingen. Op termijn wil men ook e-learning via de satelliet aanbieden (de infrastructuur is immers aanwezig). In dit Afrikaanse land is het aanleggen van kabel of ADSL veel duurder.
Het huidige onderwijs via de TV is eenrichtingsverkeer (maar natuurlijk beter dan niets). Door e-learning te gebruiken kan het onderwijs interactiever worden. Dat lijkt mij wel wenselijk aangezien de Ethiopische overheid het onderwijs ook leuk wil laten zijn. Zoals zo vaak wordt ook in dit project eerst geïnvesteerd in infrastructuur en daarna in didactiek. Maar in tegenstelling tot het Nederlandse onderwijs, ligt dat in Ethiopië erg voor de hand…

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Hallo Wilfred
    Het werkt!
    Sinds kort gebruik ik PubSub voor het volgen van ontwikkelingen in (o.a) on-line onderwijs op weglogs. Een van de steekwoorden die ik heb gebruikt is ‘onderwijs’. En wat krijg ik vandaag als weblog-nieuws? Een artikel van jouw over Ethiopië.
    Met vriendelijke groet,
    Rypke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.