Logeren in het Kruisherenhotel (#in)

Gisteren heb ik nog een verlaat verjaardagscadeau ontvangen. Een weekendje logeren in het Kruisherenhotel in Maastricht. Normaliter zou ik nooit in dit luxe hotel gaan logeren. Maar ik vond het wel bijzonder om als verjaardagscadeau te vragen.

Het Kruisherenhotel (onlangs uitgeroepen tot beste hotel van Nederland) is gevestigd in een middeleeuws voormalig klooster in hartje Maastricht. Van 2000 tot 2005 heeft de bekende hotellier Camille Oostwegel het verpauperde klooster laten verbouwen tot een design hotel. Dit moet een vermogen gekost hebben. Maar het resultaat is er ook naar. De integratie van het oude pand met het moderne interieur (kosten nog moeite lijken gespaard) is erg geslaagd. Hier heeft passie, visie en lef aan ten grondslag gelegen. 

Als je wilt weten wat een beleveniseconomie is, moet je hier gaan logeren. Dit komt vooral tot uiting in de details:

  • Je hoeft natuurlijk je auto niet zelf te parkeren (onze VW Polo viel wel uit de toon, vergeleken met de bolides van de andere klanten).
  • Elke kamer is anders ingericht, en er staat kunst die te koop is.
  • Je krijgt een glas Fromberg Champagne als welkomstdrank.
  • De informatie over het hotel zit niet in een mapje. In een fraai vormgegeven doos zitten boekjes met informatie, in drie talen.
  • Er is geen draadloos internet op de kamers, maar in een doosje zit wel een UTP-kabel die je kunt gebruiken voor vast internet (kost een tientje per dag, maar waarom zou je online willen?).
  • Als je 's avonds van het diner (in het uitstekende restaurant Bokes, elders in Maastricht) terugkomt, is de verlichting meer gedimd dan overdag. De handoeken zijn opgeruimd en het dekbed ligt opengeklapt.

Onderstaande foto's zijn met mijn iPhone gemaakt. Bekijk je dit bericht met een iPad, dan vind je de foto's in deze set op Flickr.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *