Maatschappelijke waarde OER cursussen beperkt

De populariteit van open courseware neemt toe, maar de maatschappelijke waarde ervan is vooralsnog beperkt. Zelfs als deze cursussen, gebaseerd op open educational resources, worden verzorgd door het gerennomeerde MIT.

Dat stelt John Miley van financiële dienstverlener Kiplinger. Miley schrijft dat werkgevers vooral hechten aan diploma’s, die door nationale accreditatie agentschappen worden erkend. Dat is vooralsnog belangrijker dan de kosten van de opleiding. Mogelijk gaat dit op termijn wel veranderen. Het lijkt op dit moment vooral een kwestie van beeldvorming te zijn. Een erkend diploma wordt nog steeds als synoniem voor kwaliteit van opleidingen gezien.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Wilfred,

    Ik vind je samenvatting van de kwintessence van het bericht van John Miley ik iets te kort door de bocht. Maatschappelijke waarde van OER is breder dan de waarde of relevantie voor de arbeidsmarkt. Meily geeft aan dat op de arbedismarkt het officiële diploma of certificaat nog steeds de maat is. “,.. don’t expect such a certificate to carry much weight in the job market, where actual credits are still the only currency that counts”
    In Nederland telt het civiel effect van een diploma of certicicaat ook nog steeds het zwaarst.

  2. Dag Ben,

    Je hebt gelijk Meiley focust op belang voor de arbeidsmarkt. Maatschappelijke waarde is natuurlijk veel breder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.