Massive open online course over puberbrein

Vanaf 14 april 2016 verzorgen mijn oud-collega’s van de Open Universiteit een MOOC over puberbrein, leefstijl en leren.

Ons brein is cruciaal voor leren. Verschillende omgevingsfactoren zoals slaap, voeding en beweging zijn van invloed op hun ontwikkeling. Tijdens deze MOOC wordt aandacht besteed aan de invloed van deze factoren en op de invloed van opvoeding op de ontwikkeling van ons brein.

De gratis toegankelijke MOOC Puberbrein: brein, leefstijl en leren van het Welten-instituut van de OU wordt aangeboden in het Nederlands en in het Engels op het EMMA platform.

Startdatum is 14 april, de doorlooptijd bedraagt zeven weken.
De cursus is gericht op een breed publiek en dan met name ouders van adolescenten, docenten, en onderwijskundigen die het leerproces willen ondersteunen.

Deelnemers kunnen een EMMA certificaat van deelname aanvragen na het inleveren van de eindopdracht. (Hier zijn geen kosten aan verbonden.) Het is ook mogelijk om per les een certificaat van deelname te ontvangen. Voor wie geïnteresseerd is in onderzoek, bevat de cursus verdiepingsopdrachten.

De MOOC is ontwikkeld door Renate de Groot, Francis Brouns, Olga Firssova, Inge van der Wurff, Marije Broens en Jérôme Gijselaers, allen verbonden aan het Welten-instituut.

Meer informatie en inschrijven?

Bekijk ook de trailer:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. Het zal ongeveer 3 tot 5 uur per week kosten, afhankelijk van welke opdrachten je wilt doen.

  2. Dank. Ik vroeg nog na in welke taal de MOOC wordt gegeven (omdat een deel van de infopagina in NL en een deel in EN is), en kreeg als reactie: “de originele taal van de MOOC is Nederlands, met een vertaling naar het Engels.” (ik snap de relevantie van dat 1ste deel van het antwoord niet, dus dat heb ik nog nagevraagd :-))

  3. De MOOC is ontworpen in het Nederlands. De inhoud van de webpagina’s wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden. Video’s kunnen in het Nederlands of het Engels zijn; we proberen ondertiteling aan te leveren, maar dat zal niet altijd in beide talen zijn.Aanvullend materiaal, zoals documenten, artikelen worden niet vertaald en alleen in de oorspronkelijke taal aangeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.