Microcredential programma op het gebied van IT via edX voor iedereen toegankelijk

De Western Governors University (WGU) heeft onlangs haar eerste microcertificeringsprogramma op het gebied van informatietechnologie via edX gelanceerd. Voor 1241 euro kun je 9-10 uur per week gedurende een half jaar aan drie cursussen deelnemen.

WGU heeft dit IT Career Framework MicroBachelors ontworpen om een leerpad te creëren voor individuen die een loopbaan in de IT willen hebben. Deelnemers ontvangen micro-certificaten per onderdeel. De certificaten zijn ook stapelbaar en geven ook toegang tot de bacheloropleiding op het gebied van IT.

Enkele andere kenmerken van dit initiatief:

  • Het programma is ontwikkeld in samenwerking met IT-bedrijven.
  • Het programma is gericht op het ontwikkelen van basale expertise op het gebied van IT (netwerken, beveiliging, scripting en programmeervaardigheden).
  • De WGU richt zich hiermee nadrukkelijk op werkende volwassenen die zich naast werk en privé willen blijven ontwikkelen.

Dit programma is een illustratie van het belang van microcredentialing en van de potentie van instellingen voor hoger onderwijs op het gebied van een leven lang leren. Het programma is vooral oriënterend van aard. Als ik naar de cursusbeschrijvingen kijk, dan betreft het basisbeginselen. Deze zijn onvoldoende om een baan in de IT te krijgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.