Midweek Sevilla

We zijn vanmiddag weer thuisgekomen na een midweek Sevilla. Wat een mooie en gezellige stad!

Real Alcatraz SevillaMaandagmiddag zijn we vanaf Schiphol vertrokken. We hebben dus drie volle dagen de tijd gehad om Sevilla te voet te verkennen. Ons hotel, Cervantes, lag gelukkig centraal. Dit hotel heeft prima voorzieningen (kamers, ontbijt) en vriendelijk personeel. Er was gratis wifi, al reikte het signaal helaas niet tot onze hotelkamer. Mijn iphone met een Travel & Surf weekpas diende daarom als persoonlijke hotspot.

De temperatuur was prima (’s avonds rond de 20 graden, overdag ongeveer 25 graden). De eerste dag hebben we ’s middags na 14.30 uur wel met de paraplu moeten lopen. Gisteren viel ook af en toe een klein buitje.

Enkele hoogtepunten:

  • De kathedraal van Sevilla (Giralda). Daar bevindt zich onder meer de graftombe van Columbus.
  • De Real Alcatraz (paleis met Moorse invloeden).
  • De wijk Santa Cruz met vele sfeervolle straatjes en pleinen.
  • Plaza Espana.

Het centrum van deze stad is behoorlijk compact. We hebben in drie dagen tijd op ons gemak het centrum te voet kunnen bekijken. Met af en toe een terrasje of bezoek aan één van de vele tapasbarretjes.

Sevilla is kleiner van omvang dan Madrid of Barcelona. Maar doet wat betreft sfeer en bezienswaardigheden zeker niet voor deze steden onder! Eten en drinken zijn er in elk geval veel goedkoper. Het is lang geleden dat ik een euro heb betaald voor een pilsje.

Foto’s vind je op Flickr.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.