Mijn tienjarig blogjubileum

Vandaag is het exact tien jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen.

Mijn belangrijkste drijfveer, destijds, was nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van het medium.

Ik ben begonnen in Typepad. Eind 2011 ben ik overgestapt op WordPress. De focus van mijn bijdragen ligt op technology enhanced learning, al heeft mijn meest gelezen blogpost betrekking op inmiddels achterhaald 'GroenLinks-gedoe'.

Sinds ik blog, ben ik ook Twitter, Tumblr en Scoop-It gaan gebruiken voor kennis deling. Geen enkel sociaal medium heeft echter de plek van mijn blog binnen mijn persoonlijke leeromgeving kunnen innemen. Zonder mijn weblog had ik vermoedelijk ook nooit het boek 'E-learning. Trends en ontwikkelingen' geschreven.

Tenslotte wil ik enkele statistieken met jullie delen.

  • Inclusief dit bericht heb ik 5186 berichten geschreven. Hierop zijn 5892 reacties gekomen.
  • 166 mensen ontvangen updates via e-mail. Volgens Feedburner zijn gemiddeld 999 mensen via RSS geabonneerd op mijn blog. Ik twijfel echter aan de betrouwbaarheid, gezien het grillige karakter van de statistieken.
  • Mijn oude en nieuwe blog hebben op het moment van schrijven in totaal 862.206 pageviews opgeleverd. De drukste dag telde 1189 views.
  • Over het algemeen is de zaterdag de minst drukke dag wat betreft bezoek.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. Van harte gefeliciteerd Wilfred!
    Wat valt dat mooi samen met het 10e #Edubloggersdiner zeg!
    Mooi dat je al die statistieken voorhanden hebt. Ik heb dat nooit zo goed bijgehouden.
    Vergeet je Delicious niet in je rijtje? Volgens mij heb jij daar ook altijd veel gebruik van gemaakt.

  2. Dank, Willem. Typepad en WordPress hebben prima statistiekentools. Delicious heb ik een aantal jaren geleden vervangen door Diigo. Toen het gerucht ging dat Delicious zou verdwijnen. Diigo gebruik ik nog steeds regelmatig.

  3. Gefeliciteerd Wilfred!
    Een van mijn belangrijkste bronnen op ict gebied .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.