Minder laptops dankzij de iPad? (#in)

Morgan Stanley Research signaleert een behoorlijke dip in de verkoop van notebooks in de Verenigde Staten. Kit Eaton vraagt zich af of deze dip te verklaren is door de opkomst van de iPad (wat Morgan Stanley ook stelt), of doordat eind 2009 vooral een 'goed' jaar was voor de verkoop van laptops.

Ook zou de steeds krachtiger wordende generatie smartphone's wel eens van invloed kunnen zijn op de dalende verkoop van de laptops. Eaton wacht daarom met spanning op vergelijkbare cijfers uit andere landen. Dan weten we pas echt meer.

Ik ben na maanden gebruikservaring nog steeds enthousiast over de iPad. Maar als mijn laptop de geest geeft, komt er wel een nieuwe. Foto's bewerken, lange teksten schrijven, presentaties maken. Dat gaat toch allemaal handiger op een laptop. Bovendien heb je voor bestandsbeheer op de iPad eigenlijk nog steeds een computer met iTunes nodig.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. Dat er minder laptops dit jaar verkocht zijn ligt niet alleen aan de verkoop van de iPad neem ik vanzelfsprekend aan. Sowieso doen meer mensen tegenwoordig iets op een smartphone, en iPad natuurlijk.

  2. Lijkt me inderdaad de Smartphone. Ikzelf heb geen iPad maar wel een iPhone. Naar het buitenland sleep ik geen laptop meer mee. Thuis en op de zaak een lekkere grote Windows desktop met twee schermen, ergonomisch geplaatst zodat je geen pijn in je nek krijgt (zoals bij een laptop). In trein of auto volstaat de iPhone voor aantekeningen, mail en het snelle werk. Op de zaak zijn desktops en schermen zo goedkoop (althans Windows) dat je er met gemak twee van kunt nemen.

  3. @Laptop huren en @Coen Flach: het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Maar ik vermoed dat diverse redenen in het spel zijn. Mensen zijn wellicht ook huiverig voor het doen van aankopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *