Mindmappen op de iPad (#in)

Is de iPad vooral geschikt voor consumptie? Steeds vaker wordt deze stelling ondergraven, nu er meer en meer apps beschikbaar komen om mee te creëren.

Op de dag dat de iPad eindelijk in Nederland te koop is, lanceert Mindmeister een app voor de iPad, waarmee je mindmaps kunt maken.

De app kost bijna 6 euro. Ik heb 'm meteen geïnstalleerd omdat ik het vermoeden had dat dit typisch een applicatie is, waarvoor de iPad eigenlijk is gemaakt. Mindmappen op een laptop heb ik nooit handig gevonden. En inderdaad: het voelt veel natuurlijker om met je handen nieuwe nodes toe te voegen, te verslepen (drag and drop) en kleuren of icoontjes toe te voegen. Uiteraard is het ook ideaal om met je vingers in en uit te zoomen. Natuurlijk: tekst moet je blijven intypen.

Als je geen interactief whiteboard tot je beschikking hebt, kun je met een iPad ook gemakkelijker samen met anderen aan een mindmap werken, dan met een laptop. Een iPad overhandig je sneller dan een laptop. Ook hoef je niet persé online te zijn. Je kunt de mindmap offline maken, en later synchroniseren.

Het importeren van bestanden, of het exporteren (bijvoorbeeld naar PDF), werkt helaas (nog?) niet op de iPad. Daarvoor heb je toch een computer nodig. Wel kun je mindmaps mailen (de url wordt toegestuurd).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.