MITx: nieuw initiatief online leren van MIT (#in)

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft gisteren een nieuw initiatief op het gebied van online leren gelanceerd, MITx. Dit is een nieuw online interactief leerplatform waarbinnen het MIT gratis online cursussen zal verzorgen.

Het platform komt in het voorjaar van 2012 beschikbaar. De onderliggende technologie komt als open source software beschikbaar voor andere onderwijsinstituten.

Studenten kunnen de cursussen gratis volgen. Voor een certificaat zullen studenten moeten betalen, en een leerprestatie leveren. Het MIT levert geen diploma’s aan studenten. Daarvoor geldt de reguliere inschrijving. Het MIT blijft nadrukkelijk ook actief op het gebied van open courseware.

MIT expects that this learning platform will enhance the educational experience of its on-campus students, offering them online tools that supplement and enrich their classroom and laboratory experiences. MIT also expects that MITx will eventually host a virtual community of millions of learners around the world.

Het MIT zal ook onderzoek doen naar de wijze waarop binnen MITx geleerd wordt.

Een interessant initiatief, met enige raakvlakken met OpenU. Opvallend is ook dat het MIT het leren op de campus nadrukkelijk wil versterken met behulp van MITx (net als met OpenCourseware). Men gelooft sterk in het “residential model of education“. Het MIT denkt zelfs via online leren studenten over de hele wereld aan te trekken. Hun ijzersterke reputatie maakt dat men zich geen zorgen hoeft te maken voor een verminderende belangstelling van campus-studenten.

Met dank aan Frank de Langen voor de tip.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.