Naar de Online Educa (#in #oeb11)

Vanochtend, over zo'n half uur,  vertrek ik naar Berlijn, waar morgenvroeg de Online Educa Berlin van start zal gaan. Eén van de grootste en meest internationale e-learningcongressen ter wereld (vandaag starten pre-conferences).

Verleden jaar heb ik hier door trieste familieomstandigheden niet aan deel kunnen nemen. Ik ben dan ook benieuwd of ik qua ontwikkelingen verschillen bespeur ten opzichte van 2009.

Ik vlieg vandaag vanaf Düsseldorf naar Berlijn (woensdagmiddag heen, vrijdagavond terug). Dat bleek al met al goedkoper (en sneller) dan met de trein. Ook goedkoper omdat ik nu slechts twee nachten in een hotel hoef te overnachten. Bizar, vanuit milieuoogpunt.

Ik verblijf in Hotel H 10 Berlin Ku'damm, een mooi hotel vlak bij de Gedächtniskirche (zeer scherpe aanbieding via Booking.com).

Morgenmiddag heb ik een afspraak om een sessie voor te bereiden, die ik vrijdagmiddag mag voorzitten. Donderdagavond hebben we met tien personen een Edublog dinner. Ik moet me nog oriënteren op de verschillende sessies (dit congres kent wel een agenda builder, maar helaas geen app zoals tijdens de Onderwijsdagen het geval was). Uiteraard hoop ik ook veel (oude) bekenden uit binnen- en buitenland te ontmoeten (via Twitter, #OEB11, zie ik sinds gisteren al bekenden en onbekenden arriveren).

Via deze blog (en ook via e-learning.nl) zal ik verslag doen. Ik ben benieuwd of de kwaliteit van de internetverbinding in het conferentiehotel na twee jaar is verbeterd. Ik heb -als het hotel de belofte nakomt- gratis wifi op mijn kamer. 

Voor het overige heb ik, vermoed ik weinig gelegenheid om te bloggen. Wil je weten waarom ik liveblog en niet live tweet? Lees dan deze argumentatie. Bevat ook handige tips. 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.